Locurile „bântuite” din Capitală care-ți dau fiori pe șira spinării. Unde să nu mergi niciodată singur noaptea [VIDEO]

de: Iulia Kelt
26 02. 2024

This browser does not support the video element.

Fiecare oraș are poveștile lui urbane. La fel ca toate celelalte, și în București sunt anumite locuri despre care locuitorii spun că ar fi bântuite. Evident, vorbim despre locuri cu istorie și, de cele mai multe ori, despre tragedii de nedescris care au ecou chiar și în zilele noastre.

Parcul Bazilescu

Atunci când e liniște, se spune că în Parcul Bazilescu, se aude uneori o tuse seacă, considerată a fi a defunctului Bazilescu, care a părăsit această lume în 1938. Totuși, nimeni nu l-a văzut pe acesta vreodată prin aceste locuri, măcar să-i aducă medicamente care să-i calmeze suferința de dincolo de moarte.

Casa Vernescu

Casa Vernescu, situată pe Calea Victoriei, este învăluită în legende întunecate. Se spune că jucătorii care și-au pierdut averile la ruletă s-au sinucis aici, iar atmosfera este întregită de apariții stranii și forme ciudate care implică adesea fum.

Hotel Cișmigiu

Hotelul Cișmigiu, acum fde domeniul trecutului, este asociat cu o poveste tragică. Se spune că într-un weekend, când studenții erau plecați, o studentă a căzut în casa liftului și a strigat în agonie timp de trei ore fără să fie auzită de nimeni, ulterior decedând.

Balta Vrăjitoarelor

Balta Vrăjitoarelor din pădurea Boldu-Crețeasca este legată de legende întunecate, inclusiv de moartea lui Vlad Țepeș. Zona este înconjurată de mister, iar fenomenele paranormale sunt o prezență constant aici – or, cel puțin, asta afirmă cei pasionați de paranormal.

Vezi și: Plăcerile interzise ale Bucureștilor de odinioară. Drogurile și „bețiile reci” din perioada interbelică VIDEO

Școala Centrală București

Școala Centrală de fete, construită în secolul al XIX-lea, este considerată bântuită de spirite. Zgomote ciudate, adieri reci și fenomene inexplicabile contribuie la atmosfera întunecată a acestei clădiri. Totuși, nimeni nu știe cine ar fi putut fi aceste spirite, pe vremea când încă trăiau.

Mănăstirea Chiajna

Mănăstirea Chiajna este asociată cu legende despre moarte și blestem. Se spune că mai multe fantome bântuie aceste locuri, iar povestea unei fete frumoase, pe nume Ancuța, adaugă un element supranatural întregii povești.

Vezi și: Unde se distrau bucureștenii în perioada interbelică. Aici, în Micul Paris, părea că nu se doarme niciodată [VIDEO]

Casa Poporului

Casa Poporului este una dintre cele mai mari construcții din Europa și, conform legendelor, este bântuită, la rândul ei, de fantome. Fenomene ciudate, precum deschiderea ușilor sau sunetele ciudate, alimentează miturile legate de această clădire imensă. Conform zvonurilor, fantomele ar fi ale unor muncitori care ar fi murit încercând să construiască imensa clădire, vis măreț al lui Nicolae Ceaușescu.

Spitalul Poștelor

Spitalul Poștelor, situat în spatele Bisericii Stravropoleos, este și el considerat un loc bântuit. Legenda spune că aici, în trecut, aveau loc furturi de organe, iar gemetele și plânsetele pot fi auzite în nopțile întunecate, spun unii.

Vezi și: „Hanul fără nume”, locul unde oamenii veneau ca să se piardă. Bucureștiul interbelic, între Micul Paris și sărăcie lucie [VIDEO]

Orfelinatul de pe Strada Franceză

Orfelinatul de pe Strada Franceză, din Centrul Vechi, este legat de povestea a 203 de suflete de copii care ar bântui aceste locuri. Tratamentul crud aplicat copiilor și tragediile din trecut au creat un loc plin de durere, mulți murind în acest orfelinat.

Vezi și: De ce vedem și auzim fantome în casă: explicația poate fi mult mai logică decât se crede

Fostul orfelinat de pe Strada Franceză, din București, considerat a fi bântuit

Casa Diavolului

Casa Diavolului de pe strada David Praporgescu este asociată cu povestea a trei femei care au murit în circumstanțe suspecte. Casele vechi acoperite de iederă și simbolurile întunecate adaugă la atmosfera înfricoșătoare a acestui loc în care, mai mult ca sigur, nu ți-ar dori să mergi singur pe timp de noapte.

Vezi și: Strada din București pe care femeile nu aveau voie să calce neînsoțite. Ce a dus la această decizie bizară